Obuolių pyragas su rikota: stebėtinai skanus skanėstas prie arbatos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • Miltai – 320 g
  • Kepimo milteliai – 6 g
  • soda – 3 g
  • Druska – 1 g
  • Sviestas – 140 g
  • Cukrus – 160 g
  • vanilinis cukrus – 10 g
  • Ricotta – 250 g
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Obuoliai – 250 g
  • Cukraus pudra – pabarstymui

Paruošimas:

  1. Patepkite jį sviestu.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską.
  3. Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakite 2 minutes maksimaliu greičiu.
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
  5. Tešlą išmaišykite, pridedant rikotos.
  6. Miltų mišinį palaipsniui suberkite dviem etapais, gerai maišydami, kol tešla taps tiršta.
  7. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į tešlą, tolygiai išmaišykite.
  8. Tešlą perkelkite į paruoštą skardą ir išlyginkite paviršių.
  9. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
  10. Nedelsdami išimkite pyragą iš formos ir visiškai atvėsinkite.
  11. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.