Ingredientai:
- Miltai – 320 g
- Kepimo milteliai – 6 g
- soda – 3 g
- Druska – 1 g
- Sviestas – 140 g
- Cukrus – 160 g
- vanilinis cukrus – 10 g
- Ricotta – 250 g
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Obuoliai – 250 g
- Cukraus pudra – pabarstymui
Paruošimas:
- Patepkite jį sviestu.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską.
- Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakite 2 minutes maksimaliu greičiu.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
- Tešlą išmaišykite, pridedant rikotos.
- Miltų mišinį palaipsniui suberkite dviem etapais, gerai maišydami, kol tešla taps tiršta.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į tešlą, tolygiai išmaišykite.
- Tešlą perkelkite į paruoštą skardą ir išlyginkite paviršių.
- Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
- Nedelsdami išimkite pyragą iš formos ir visiškai atvėsinkite.
- Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
Gero apetito!