Obuolių pyragas su kefyru ir šokoladiniu užpilu, kuriam niekas neatsispiria: Receptas iš Blankos mokyklinės kulinarinės knygosc

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kai kitą kartą ruošite skanėstą lankytojui ar užsinorėsite ko nors saldaus, išbandykite šį obuolių pyragą su kefyru, kurį užbaigsite šokoladiniu glaistu.

Šiuo metu daugelis namuose turi daugybę obuolių, kuriuos spėjo surinkti dar neatėjus pirmosioms šalnoms. Jei nežinote, ką su jais daryti ir pritrūkote idėjų skirtingiems receptams, įsigykite ingredientų ir išbandykite, pavyzdžiui, obuolių pyragą su kefyru, kuriame gausu skaidulų.

Ko reikės obuolių pyragui

Kai tik norite pradėti ruošti obuolių pyragą, paruoškite keletą ingredientų:

  • 200 g kefyro
  • 3 tryniai
  • vanilino pagal skonį
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 100 g razinų
  • 180 g cukraus pudros
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 100 ml pieno
  • 230 g sviesto
  • 500 g kvietinių miltų
  • druskos pagal skonį
  • 900 g obuolių
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 4 šaukštai kakavos
  • 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus

Pradėkite maišyti tešlą

Pirmiausia reikia paruošti tešlą, kurią gaminate dideliame dubenyje sumaišę 200 g sviesto, kartu su miltais suberdami cukrų ir išmaišę. Tada į šį mišinį įpilkite kefyro, sodos ir vanilės. Nepamirškite į tešlą įmaišyti kiaušinių trynių , o iškart po to iš šių ingredientų reikia pagaminti tešlą. Baigę įdėkite į maišelį ir kelioms minutėms įdėkite į šaldiklį, kad dirbant neliptų prie rankų.

Obuolių pyrago įdaras

Kadangi iškepus obuoliai su odele neskanu, nuo visų obuolių nulupkite odeles. Tai padės paprastas peilis arba bulvių skustuvas . Nulupus vaisius stambiai sutarkuokite ant trintuvės. Galiausiai į tarkuotus obuolius įpilkite cinamono, šiek tiek citrinos sulčių, razinų ir riešutų. Jei mėgstate labai saldžius desertus, į šį mišinį pabarstykite šiek tiek cukraus.

Tešlą sumaišykite su įdaru

Kol ruošėte pyrago įdarą, pyrago tešla turėjo šiek tiek sukietėti. Taigi išimkite iš šaldiklio ir padalinkite į 3 lygias dalis. Tada paruoškite kepimo skardą ar kitą formą, kurioje norite kepti pyragą. Į formą įdėkite kepimo popierių ir tuo tarpu kočėlu iškočiokite vieną tešlos dalį. Tada sudėkite į formą ant kepimo popieriaus ir ištepkite obuolių įdarą.

Į pyragą sudėkite tešlą ir kitą įdarą

Ant tešlos aptepę pyrago įdarą, ant jo dėkite 2-ą iškočiotą tešlos gabalėlį ir vėl patepkite obuolių įdaru. Galiausiai uždenkite pyragą paskutiniu iškočiotos tešlos gabalėliu . Pyragą kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių. Prieš baigiant kepti, paruoškite šokoladinį glaistą.

Į pyragą sudėkite tešlą ir kitą įdarą

Ant tešlos aptepę pyrago įdarą, ant jo dėkite 2-ą iškočiotą tešlos gabalėlį ir vėl patepkite obuolių įdaru. Galiausiai uždenkite pyragą paskutiniu iškočiotos tešlos gabalėliu . Pyragą kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių. Prieš baigiant kepti, paruoškite šokoladinį glaistą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.