Kai kurie žmonės yra įkvėpti paruošti vištieną . Šio puikaus vištienos ritinio recepto pagalba pradžiuginsite save ir savo šeimą.
Vištiena dažnai yra viena iš labiausiai pageidaujamų mėsos rūšių. Tai dėkingas dėl savo paprastumo valyti, taip pat dėl to, kad jis turi didelę maistinę vertę ir nėra riebus . Jei jau pavargote iš šios mėsos gaminti, pavyzdžiui, vištienos kotletą ar natūralų vištienos gabalėlį, šis receptas jums tikrai bus naudingas.
Ko tau prireiks
- 3 vištienos krūtinėlės
- 5 vnt bulvių
- 1 skiltelė česnako
- 200 g kietojo sūrio
- 1,5 arbatinio šaukštelio maltų saldžiųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų
- 30 ml saulėgrąžų aliejaus
- druskos pagal skonį
- petražolės pagal skonį
- Provanso žolelės pagal skonį
- majonezo pagal skonį

Pradėkite nuo bulvių
Pirmiausia nulupkite bulves, tada nuplaukite vandeniu. Paruoškite pakankamai didelį dubenį bulvėms sumaišyti. Pirmiausia reikia supjaustyti bulves į apskritimus . Tada suberkite juos į dubenį ir įberkite 1 arbatinį šaukštelį maltų pipirų, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 0,5 arbatinio šaukštelio pipirų. Tada viską supilkite saulėgrąžų aliejumi ir gerai išmaišykite.

Paruoškite mėsą
Kruopščiai nuplaukite ir nuvalykite vištienos krūtinėlę. Tada supjaustykite juos išilgai į 2 lygias dalis. Mėsą padėkite ant pjaustymo lentos, uždenkite maistine plėvele arba plastikiniu maišeliu. Vištienos krūtinėlę susmulkinkite taip, kad gautumėte maždaug tokio paties storio griežinėlius . Tada paruoškite mišinį, kad įtrintumėte mėsą. Dubenyje sumaišykite Provanso žoleles, druską, maltus saldžiuosius pipirus ir pipirus. Tada šiuo mišiniu aptepkite vištienos griežinėlius iš abiejų pusių.

Belieka paruošti įdarą
Įdarui paruošti reikės maždaug pusės kietojo sūrio, kurį sutarkuosite. Į dubenį su sūriu suberkite nuplautas petražoles, kurias smulkiai supjaustykite. Suberkite dar sutrintas česnako skilteles ir viską atsargiai išmaišykite. Tada vištienos skilteles aptepkite majonezu ir uždėkite gautą mišinį. Belieka susukti visus mėsos gabalėlius, kad būtų pagamintas roladas. Kad jūsų mėsa būtų tokios būklės, jis naudoja virvelę, kuria ją surišate.

Viską sudėkite į kepimo indą
Dabar atėjo laikas palaipsniui viską dėti į kepimo formą. Pirmiausia į dubenį sudėkite bulves, tada ant viršaus sudėkite mėsos gabaliukus. Mėsos suktinukus aptepkite majonezu. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, tada kepkite apie 40 minučių. Praėjus šiam laikui, išimkite kepimo indą iš orkaitės. Ant mėsos sutarkuokite likusį kietąjį sūrį, pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms ir viskas.
