Vištienos vyniotinis medaus padaže, įdarytas kiaušinio omletu su žaliais žirneliais, kukurūzais ir pipirais – ne tik labai skanu, bet ir gražu. Šis šventinis užkandis tikrai turėtų būti ant jūsų Naujųjų metų stalo.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vištienos mėsa (krūtinėlės), 700 g;
druska, pipirai, prieskoniai;
česnako, 3 gvazdikėlių;
saldžiosios paprikos, žalieji žirneliai, konservuoti kukurūzai po 2 v.š.;
kiaušiniai, 2 vnt;
sūrio, 100 g, supjaustyto plonais griežinėliais.
Padažui paruošti reikia :
medaus, 1 šaukštelis;
garstyčių, 0,5 šaukštelio;
sojos padažo, 1 arb.
Virimo procesas
Krūtinėlę perpjaukite į 2 dalis ir sumuškite du didelius gabalėlius – tai bus 2 suktinukai. Įberkite druskos, pipirų ir pabarstykite įvairiais prieskoniais.
Mėsą iš vienos pusės sutepkite per spaudą perleistu česnaku ir palikite pasimarinuoti, uždengus plėvele.
Sumaišykite kukurūzus, žirnius, druską. Padalinkite į 2 dalis ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį.
Patarimas : įdarui galite naudoti konservuotas ir šaldytas daržoves. Labai skanu pasirodo su keptais pievagrybiais.
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir kepkite 2 blynus su daržovėmis.
Sūrį supjaustykite griežinėliais. Galite tiesiog sutarkuoti ant stambios trintuvės.
Ant mėsos gabalo dėkite kiaušininį blyną, ant viršaus uždėkite sūrio griežinėlius ir susukite suktinukus. Ritinukus surišame siūlu, kad nesuirtų.
Sumaišykite medų, garstyčias ir sojų padažą ir sutepkite suktinukus. Galite tiesiog sutepti sviestu.
Suktinukus sudėkite į skardą, išklotą folija.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Išimkite, atvėsinkite ir nuimkite siūlą.
Supjaustykite porcijomis ir gražiai padėkite ant lėkštės.

