Nuostabūs žuvienės pyragaičiai, kaip kadaise gamindavo mano mama. Receptas iš 1982 metų žurnalo!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

pollock, jūrų lydeka, menkė – 1 kg;
kiaušiniai – 2 vnt;
svogūnas – 1 galva;
sūris – 150 gr;
baltas kepalas – 3 griežinėliai;
pienas – 50 ml;
druska, pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

Žuvį supjaustykite gabalėliais, išvirkite, tada išimkite visus kaulus ir nuimkite odą.

Virtą žuvį, sūrį, duoną ir piene išmirkytą kepaliuką permetame per mėsmalę.

Į faršą supilkite likusį pieną, įmuškite 2 kiaušinius, pagal skonį pasūdykite ir įmuškite pipirų.

Maltą mėsą gerai išmaišykite

Kepimui becukrius kukurūzų dribsnius suberkite į maišelį ir susukite kočėlu.

Iš mišinio formuojame kotletus, apkepame kukurūzų dribsniuose ir kepame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.