„Grybiniai“ sausainiai – populiarus konditerijos gaminys, išsiskiriantis originalia forma ir maloniu skoniu. Jį sudaro maži grybų formos sausainiai su būdingomis kepurėlėmis ir kojomis.
Šie sausainiai gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos ir turėti įvairių įdarų bei dangų.
„Mushroom Glade“ sausainių atsiradimo istorija tikslių duomenų neturi, tačiau galima daryti prielaidą, kad jie buvo sukurti taip, kad patiktų vaikams savo išvaizda ir skoniu. Šiandien šie sausainiai išlieka vienu iš daugelio žmonių mėgstamų desertų.
Ingredientai tešlai:
kiaušinis – 1 vnt .;
sviestas – 100 g;
grietinė – 90 g;
cukrus – 110 g;
miltai – 340 g;
kepimo milteliai – ½ šaukštelio;
druska – žiupsnelis;
vanilinas – žiupsnelis.
Ingredientai dekoravimui:
šokoladas – 150 g;
aguonos;
augalinis aliejus – 1 šaukštelis.
„Mushroom Glade“ sausainių paruošimas:
Minkštą sviestą sumaišykite su druska ir vanile, suberkite cukrų, plakite, kol masė taps balta. Į kreminę masę įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir plakite toliau.
Į mišinį suberkite dalį miltų ir kepimo miltelių, užminkykite tešlą. Likusius miltus suberkite į tešlą ir minkykite minkštą ir nelipnią tešlą, suformuodami bandelę.
Gaminame sausainių tešlą: iškočiojame 15 ir 25 gramų rutuliukus. Tokių kamuoliukų turėtų būti vienodas skaičius. Iš 15 gramų rutuliukų iškočiokite grybų stiebus.
Iš 25 gramų rutuliukų formuojame grybų kepures. Ir kepurėles, ir kotelius paliekame šaldytuve po celofanu 40 min.
Toliau ant kepimo skardos dėkite tik kojeles ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Šiuo metu dangtelius vėl įdėkite į šaldytuvą.
Tada dėkite kepures ant šaltos kepimo skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Dangtelėse peiliu padarome įdubimus.

Papuošimui ištirpinkite šokoladą ir įpilkite šiek tiek šokolado į kiekvieno dangtelio įdubą. Greitai įkiškite kojeles į dangtelių įdubas ir palikite joms sukietėti.

Sumaišykite šokoladą su augaliniu aliejumi. Grybų stiebo pagrindą pamerkite į ištirpintą šokoladą, o po to į aguonas.

Leiskite šokoladui ant sausainių sukietėti 15 minučių.
Tada dangtelius pamirkykite šokolade ir palikite stovėti. Sausainius padėkite į šaldytuvą 40 minučių.

Pasirodo, saldus, originalus sausainis prie arbatos. Šie „grybukai“ gali būti naudojami net pyragų dekoravimui.
