Ingredientai:
- 3 valg. l. miltai (su stikleliu)
- 300 ml kefyro (2,5%)
- 2 valg. l. Sachara
- 20 g presuotų arba 7 g sausų mielių
Tešla:
- 1 kiaušinis
- 1 val. l. metų
- 100 ml rafinuoto aliejaus
- 600 g miltų
Užpildymas:
- 800 g kiaulienos sprandinės (arba maltos mėsos)
- 4-5 vidutinės lemputės
- druskos, pipirų, itališkų žolelių pagal skonį
- rafinuotas aliejus kepimui
- sviesto
- kiaušinio ir 1 a.š. l. pieno tepimui
Kepimas: 180°C temperatūroje (viršus-apačia + konvekcija) vidutiniame lygyje apie 25 minutes.
Pasiruošimas
Opara:
- Dubenyje sumaišykite kefyrą, mieles, 1 a.š. l. cukraus ir 3 v.š. l. miltų. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Palikite tešlą 15 minučių. Tada įpilkite druskos, aliejaus, kiaušinio ir išmaišykite.
- Po truputį suberkite persijotus miltus (šiek tiek palikite ant stalo dirbti), dubenyje minkykite tešlą, o tada, suberdami likusius miltus, toliau minkykite ant stalo.
- Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį, dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite ir leiskite pakilti, kol sušils, kol padvigubės.
Užpildymas:
- Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
- Kiaulieną išvirkite pasūdytame vandenyje (arba pakepinkite maltą mėsą, kaip nurodyta recepte).
- Mėsą, pakepintą svogūną ir gabalėlį taukų sumalkite, įberkite druskos, pipirų, suberkite itališkas žoleles ir išmaišykite. Galite įdėti šiek tiek keptų grybų.
Kulebyaki formavimas:
- Stalą pabarstykite miltais, išverskite tešlą ir padalinkite į 2-6 dalis. Kiekvieną dalį suapvalinkite ir susukite į ovalų sluoksnį.
- Šonuose padarykite įpjovas, vidurį palikite įdarui. Į centrą dėkite įdarą, nuspauskite ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlį.
- Tešlos kraštus užlenkite ant įdaro ir supinkite juosteles.
- Padėkite kulebyaki ant kepimo skardos su pergamentu, uždenkite ir palikite šiek tiek pailsėti. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pienu.
- Kepkite 180°C orkaitėje vidutinio lygio 20-25 min.
Gero apetito!