Tradicinės morkų ir lydyto sūrio su česnaku salotos, kurias daugelis jau seniai pamiršo. Šiandien šios salotos gali būti užtepėlė sumuštiniams, įdaras ir kremas užkandžių pyragams.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
sūrio morkos ir lydytas sūris, po 2 vnt.;
česnakai, 3 dantys;
druskos, pipirų;
majonezo.
Virimo procesas
Morkas rinkitės saldžias ir sultingas, nuo jų kokybės priklauso visų salotų skonis.
Trys morkos ir lydytas sūris, česnakas ant vidutinės trintuvės.
Sumaišykite su majonezu ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Daugelis šioje užtepoje ar salotose naudoja papriką ir įvairius prieskonius.
Kremas puikiai tinka užkandžiams, kurių pyrago sluoksniai gaminami iš kepenėlių, vafliniams pyragams su įvairiais mėsos priedais.
Skanu kepti ilgas cukinijos ar baklažano griežinėlius, aptepti šiuo užtepu ir susukti. Į įdarą galite įdėti gabalėlį pomidoro ir krapų.
Šiuo užtepu taip pat galima užpildyti šventines tartaletes, įdaryti pomidorus ir kiaušinius, patiekti ant saldžiosios paprikos griežinėlių.

Paprasčiausias ir skaniausias variantas – skrudinta duona arba balta duona, juoda duona ar batonas, keptas su sviestu. Šie sumuštiniai visada pirmieji dingsta nuo stalo, šis paprastas užkandis toks originalus.

