Nuostabus medaus pyragas „Atgal į SSRS“

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortas gaunasi didelis, skanus, aromatingas, tad drąsiai galite jį ruošti šventiniam stalui.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– medus, 120 g;

– cukrus, 200 g;

– kiaušiniai, 3 vnt;

– sviestas, 75 g;

– miltai, 700 g;

– soda, 1 šaukštelis.

Norėdami paruošti kremą, jums reikia :

– grietinė, 800 g;

– cukrus, 270 g.

Virimo procesas

Visi produktai turi būti kambario temperatūros, sviestas turi būti suminkštintas, jei turite cukatų, ištirpinkite.

Patarimas : kad kremas būtų tirštesnis ir puresnis, cukrų pakeiskite cukraus pudra.

Kiaušinius pradedame plakti iki purumo, tada dalimis suberiame cukrų ir plakame iki tirštos masės.

Įdėkite kiaušinių mišinį į vandens vonią.

Sudėkite medų, sodą ir sviestą, išmaišykite iki vientisos masės. Nuolat maišykite ir virkite, kol masė padidės dvigubai ir patamsės. Vidutiniškai šis procesas trunka apie 15 minučių.

Miltus persijokite ir suberkite trečdalį visos masės, išminkykite.

Nukelkite nuo ugnies ir palaipsniui suberkite likusius miltus, minkydami mišinį.

Patarimas : neperpilkite miltų, kitaip tešla taps kieta ir pyragas neišeis toks, koks norėtųsi.

Tešlą padaliname į 8 dalis, uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą 20 minučių.

Kiekvieną rutulį iškočiokite plonu sluoksniu ant pergamento, išpjaukite būsimo pyrago skersmens apskritimą ir kartu su gabalėliais padėkite ant kepimo skardos. Tada iš atraižų padarysime trupinius.

Įkaitinkite orkaitę – 180 laipsnių ir kepkite pyragus iki 7 minučių.

Grietinę išplakti su cukrumi arba cukraus pudra ir sutepti atvėsusius pyragus, pyragą apibarstyti trupiniais ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.