Ypač norisi bulvinių blynų, kai derlius jau nuimtas, o bulvės viena prieš vieną, didelės. Tiesiog imk ir daryk. Ypač šie su grybais, traškūs, aromatingi ir labai sotūs.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bulvės, 1 kg;
kiaušinis, 1 vnt;
svogūnas, 150 g;
česnako, 3 gvazdikėlių;
miltai, 70 g;
grietinės, 2 šaukštai;
pievagrybių, 100 g;
druska, pipirai, augalinis aliejus.
Virimo procesas
Smulkiausia tarka sutarkuokite bulves ir svogūnus.
Suberiame druską ir pipirus, kiaušinį, miltus, grietinę ir išspaustą česnaką.
Minkykite tešlą iki vientisos masės.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais kartu su kojomis.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu šaukštu išspauskite tešlą ir į kiekvieną riekelę įspauskite po grybą.
Apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Šiuos blynus patiekiame su grietine.
Taip pat pagal skonį į tešlą galite įberti smulkintų šviežių krapų.