Beveik visi žmonės, ypač vaikai, mėgsta blynus. Bet kokiu būdu, pikantišku ar saldžiu, visada būsite patenkinti jais.
Blynai – patiekalas, kurį gamina dauguma moterų, kai nežino, ką dar gaminti. Jie yra greiti, pigūs ir, svarbiausia, labai paprasti. Ir kiekvienas vaikas visada džiaugiasi sužinojęs, kad pietums bus blynų. Internete gausu įvairiausių receptų, tad kurį išsirinkti, priklauso nuo jūsų. Tačiau tai garantuoja, kad jūsų blynai bus labai švelnūs ir minkšti, bet tiesiog patys geriausi, kokius esate valgę.
Ko tau prireiks
- 0,5 l kefyro
- 2 kiaušiniai
- 250 ml verdančio vandens
- 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
- 3 šaukštai aliejaus
- 40 g lydyto sviesto
- 60 g cukraus
- žiupsnelis druskos
- 300 g miltų
Įdarą dar reikia paruošti
- 800 g varškės
- cukraus ir grietinės pagal skonį
- vanilinio cukraus
- 50 g razinų
Tai labai paprasta
Pirmiausia sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir druska. Geriausia, jei tai darysite su blenderiu. Įpilkite 250 ml kefyro, supilkite miltus ir vanilinį cukrų. Minkykite tešlą, kol neliks gumuliukų. Dabar atėjo laikas pilti antrąją kefyro pusę . Tada paimkite 250 ml verdančio vandens ir įpilkite pusę arbatinio šaukštelio sodos. Išmaišykite ir palaipsniui įmaišykite į tešlą. Jei gautas mišinys per tirštas, įpilkite dar verdančio vandens.
Prieš pat kepimą įpilkite nedidelį kiekį aliejaus ir ištirpintą sviestą. Keptuvę ištepkite aliejumi ir padėkite ant viryklės, ji turi būti karšta. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos . Šiuos blynus galite valgyti su absoliučiai bet kokiu įdaru. Iš tokio kiekio pasieksite apie 25 blynus. Linkime gero apetito!