Nieko skanesnio nesu valgiusi. Bulvių pyragas su kepta malta mėsa

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvių troškinys – bene patogiausia patiekti bulves su malta mėsa. Nors reikia pastebėti, kad troškiniai būna tiek mėsos, tiek vegetariški arba su žuvimi. Jie paruošti kuo paprasčiau, tačiau atrodo elegantiškai ir patraukliai. Galite lengvai padaryti skanėstą nuoširdų ar originalų. Tačiau šiandien norime pasiūlyti biudžetinį ir greitą šio patiekalo paruošimo variantą. Dirbk su mumis!

Ingredientai troškinimui:

bulvės – 9 vnt .;
malta mėsa – 600 gr;
miltai – 2 šaukštai. l.;
pomidorų tyrė – 250 ml;
kiaušiniai – vnt.;
svogūnas – vnt.;
morkos – 2 vnt .;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
sviestas – 30 gr .;
sūris – 50 gr .;
žirniai – 150 gr .;
rozmarinas, čiobrelis;
pipirų, druskos;
alyvuogių aliejus.
Puodo paruošimas:

Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Siunčiame virti į puodą. Pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.

Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną. Tą patį darome su morkomis ir česnaku.

Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite paruoštus ingredientus.

Skrudinimui užtenka 6-7 minučių.

Tada paskleiskite maltą mėsą. Įdėkite keletą šakelių rozmarino ir čiobrelių, juos sutraiškę.

Sudėjus žalumynus, pavirti dar 5 minutes. Suberkite šviežius arba šaldytus žirnelius, porą lauro lapų ir pomidorų pastos. Druska ir pipirai pagal skonį.

Sumaišykite ingredientus ir įpilkite du šaukštus miltų.

Į paruoštas bulves suberkite kietą sviestą ir pipirus, ingredientus paverskite tyrele. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į tyrę.

Taip pat sumušame vieną vištienos kiaušinį. Sumaišykite.

Į kepimo indo dugną lygiu sluoksniu paskleiskite faršą, o tada tyrę.

Šakute darome raštus. Kepkite orkaitėje 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

Puodas paruoštas, padėk sau!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.