Tūbelės – tai lavašo blyneliai, įdaryti aromatiniu, gintaro, obuolių įdaru. Puikus desertas, kurį galima paruošti paskubomis, o naudojant kitokį įdarą gali tapti net sūriu užkandžiu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
plonas lavašas, 2 vnt;
obuoliai, 6 vnt;
cukraus, 2 – 5 v.š.;
citrinos sultys, 2 šaukštai;
cinamono ar cukruotų vaisių, džiovintų vaisių ir kitų priedų pagal skonį ir pageidavimą.
Virimo procesas
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Dedame į keptuvę, apšlakstome citrinos sultimis ir pabarstome cukrumi – naudokite pagal skonį.
Troškinkite keptuvėje, kol suminkštės ir išgaruos sultys.
Pitos duoną supjaustome kvadratėliais, kad būtų galima susuktais krašteliais vamzdelius kočioti.
Ant kiekvieno uždėkite įdarą ir susukite vamzdelius.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepkite plaktu kiaušiniu bei pienu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 minučių.
Aš patiekiu šiuos vamzdelius su medumi, grietine, kaip tik. Jei nemėgstate obuolių įdaro, imkite kitų vaisių arba tirštos uogienės, virinto kondensuoto pieno ar šokolado užtepėlės. Labai skanu su sūriais įdarais: malta mėsa, grybai su svogūnais ir sūriu, sūdyta varškė su žolelėmis, kiaušiniai su žaliais svogūnais ir kt.