Tokiam pyragui reikės įprasto kepalo, maltos mėsos ir keptuvės. Rezultatas yra labai skanus pyragas, kuriam nereikia daug laiko ir pastangų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
balta duona arba kepalas;
malta mėsa, 350 g;
svogūnas, 1 vnt;
kiaušiniai, 4 vnt;
pienas, 250 ml;
mocarelos sūris;
druska, pipirai, prieskoniai.
Virimo procesas
Duoną ar batoną supjaustome griežinėliais, bet ne itin plonais.
Keptuvę ištepkite gabalėliu sviesto.
Kiekvieną batono gabalėlį pamirkome piene ir lygiu sluoksniu dedame ant keptuvės.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Maltą mėsą pagardinkite svogūnu, druska ir pipirais bei kitais prieskoniais pagal skonį.
Ant kiekvieno kepalo gabalėlio dėkite maltos mėsos.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite plaktuvu iki vientisos masės, supilkite pieną ir išmaišykite.
Užpildykite keptuvę pieno ir kiaušinių padažu.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 min.
Tokį skanų ir aromatingą pyragą galima paruošti likus vos 1 valandai iki svečių atvykimo. Į faršą kartais įdedu pievagrybių.