Niekada nepavargstu juos virti: tik miltus ir verdantį vandenį. Geriau nei pyragaičiai ar pica

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kartais norisi iškepti ką nors neįprasto. Tačiau dažniausiai susiduriate su įvairių pyragaičių, keptuvės picų ir liesų paplotėlių receptais. Kai kuriems receptams reikia per daug ingredientų arba sudėtingų gaminimo būdų.

Tuomet reikėtų atkreipti dėmesį į paplotėlių su mėsos įdaru gaminimo receptą. Šis patiekalas išpopuliarėjo šalyse

Centrine Azija. Kepiniai šiek tiek panašūs į pyragus ir mėsos pyragus. Tuo pačiu metu jis paruošiamas paprastai, naudojant liesą tešlą.

Ingredientai mėsos pyragams:

miltai – 500 g;
verdantis vanduo – 300 g;
augalinis aliejus – 30 ml;
druska – 1 šaukštelis;
malta mėsa – 300 g;
svogūnai – vnt.;
saldieji pipirai – vnt.;
pomidoras – vnt.;
žalieji svogūnai – krūva;
česnakas – gvazdikėlis.
Mėsos paplotėlių ruošimas:

Į dubenį su miltais supilkite druską, užpilkite verdančiu vandeniu ir augaliniu aliejumi. Mentele sumaišykite miltus su verdančiu vandeniu. Kai tešla atvės, pradedame ją minkyti rankomis.

Minkykite tešlą 5-7 minutes, tada palikite plastikiniame maišelyje 5-10 minučių. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol suminkštės.

Į svogūną suberkite faršą ir pakepinkite. Šiuo metu pašalinkite pipirų kotelį ir vidų ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Į keptą maltą mėsą suberkite saldžiąsias paprikas, pagal skonį pasūdykite ir pipirų. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir sudėkite į faršą kartu su česnako skiltele, perspausta per spaudą.

Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į įdarą ir išmaišykite. Maltą mėsą su daržovėmis troškinkite 5 minutes.

Pabarstykite stalą miltais ir padalykite tešlą į 8 dalis. Iš gabalėlių formuojame nedidelius rutuliukus.

Įdarą dėkite į lėkštę ir palaukite, kol atvės. Iš tešlos rutuliukų iškočiokite plonus vienodo skersmens plokščius paplotėlius.

Įdarą dėkite ant 4 sluoksnių, po 3 valgomuosius šaukštus paplotėlio.

Uždenkite įdarą likusiomis tortilijomis ir užsandarinkite į vidų faršą.

Keptuvėje augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies apkepkite papločius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Papločio viršų galite patepti aliejumi, kol dugnas kepa.

Rezultatas – sultingas paplotėlis su mėsos įdaru viduje.

Tai dideli nestandartiniai čeburekai, kurie dydžiu gerokai skiriasi nuo klasikinių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.