Dėl šio marinato bet kokia mėsa tampa labai minkšta, švelni ir sultinga, greitai ir gerai iškepa, gaunasi pikantiška, su lengvu medaus poskoniu.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- sojų padažas, 3 šaukštai;
- pipirai;
- paprikos ir sezamo aliejaus, po 1 valgomąjį šaukštą;
- medus, 1 arb. šaukštelis;
- česnako, 6 skiltelės;
- augalinis aliejus, 80 ml.
Virimo procesas
Mėsą rinkitės pagal savo skonį, galite naudoti skirtingas vištienos ar kalakutienos dalis.
Į mėsą sudėkite visus išvardytus ingredientus ir labai gerai išmaišykite, kad padažas kruopščiai sugertų mėsos skaidulas.
Česnaką smulkiai supjaustykite arba perspauskite per česnakų presą ir sumaišykite su mėsa.
Kuo ilgiau marinuosite, tuo geriau. Todėl vištienos blauzdeles per naktį dedu į šaldytuvą.
Bet jei neturite laiko, leiskite mėsai marinuotis bent 30 minučių.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu paskleiskite mėsą.

Mėsą patepkite padažu, likusiu inde.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus ir kepkite, kol iškeps. Tai trunka apie 30–40 minučių.
Nuimkite kepimo skardą, dar kartą aptepkite mėsą likusiu padažu ir kepkite dar 15–20 minučių.

Mėsą patiekiame su įvairiais garnyrais, šviežių daržovių salotomis, konservuotomis daržovėmis ir aštriais padažais.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





