Niekada gyvenime nevalgiau tokių skanių kotletų. Paprastas receptas – nieko papildomo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių nemėgsta virti vištienos kotletų, nes jie yra kieti ir sausi. Bet jei naudositės mano receptu, gausite labai sultingus ir minkštus kapotus kotletus

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

vištienos filė, 600 g;
svogūnas, 1 vnt;
česnako, 1 skiltelės;
majonezo, 2 v.š.;
miltų, 2 šaukštai;
kiaušiniai, 2 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai.
Virimo procesas

Mėsą smulkiai supjaustome peiliu, kad kotletuose būtų jaučiamas mėsos ir gabalėlių skonis.

Svogūną smulkiai supjaustykite.

Taip pat smulkiai supjaustome gerą krūvą šviežių krapų.

Maltą mėsą, svogūną, krapus ir smulkiai supjaustytą česnaką sumaišykite, įdėkite majonezo ir kiaušinių.

Patarimas: klasikiniame pjaustytų vištienos kotletų recepte vietoj miltų dedamas krakmolas, kuris suteikia ypatingo skonio ir kepant sukuria plutą, neleidžiančią sugerti daug aliejaus. Jei krakmolo nėra, įberkite miltų.

Faršą uždenkite ir 3 valandoms dėkite į šaldytuvą, retkarčiais pamaišydami.

Įkaitinkite augalinį aliejų, įdėkite po šaukštą maltos mėsos ir kepkite kotletus po 3 – 4 minutes iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies.

Labai skanu kotletus patiekti su grietinės arba majonezo padažu su krapais, šviežiu agurku ir česnaku, kaip garnyrą imti virtas ar keptas naujas bulves, spagečius ar makaronus su padažu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.