Minkšti, trapūs, labai skanūs sausainiai, tinkantys arbatai ir užkandžiui. Viskas paruošiama labai paprastai ir greitai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 180 ml;
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 60 g;
vanilinas;
žiupsnelis druskos;
augalinis aliejus, 100 ml;
miltų, apie 400 g;
kepimo milteliai, 10 g;
cukraus ir cinamono pabarstymui.
Virimo procesas
Maisto produktus iš šaldytuvo išimame iš anksto, kad viskas būtų vienodos temperatūros.
Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi ir vanile iki vientisos masės ir cukrus ištirps.
Supilkite kefyrą ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į skystą pagrindą ir gerai išminkyti tešlą, kol ji taps vientisa ir minkšta, nelipni.
Pabarstykite stalus miltais ir iškočiokite tešlą iki 5 mm storio
Sausainius galite supjaustyti įvairiomis formomis arba tiesiog pjaustyti peiliu, kaip jums atrodo tinkama.
Pirmiausia sluoksnį pabarstykite cukrumi. Sumaišyti su cinamonu.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 minučių, bet čia jau pasižiūrėkit į savo orkaitės ypatybes, sausainiai turi būti gerai paruduoti.
Išimkite sausainius ir atvėsinkite.
Šiuos skanius sausainius patiekiu su pienu, arbata, kakava, jie labai paprasti, bet patiks visai šeimai ir ypač vaikams.