Net nereikia stovėti prie viryklės, kotletai nerealiai sultingi. Viskas priklauso nuo to, ką mes dedame į faršą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos kotletai su baklažanais yra sultingas, švelnus patiekalas, ruošiamas su padažu.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

bet kokia malta mėsa pagal skonį, 600 g;
baklažanai, 250 g;
kiaušinis, 1 vnt.;
svogūnas, 150 g;
česnako, 3 – 4 skiltelės;
druska pipirai.

Padažui paruošti reikia :

pomidorai, 700 g;
česnako, 3 – 4 skiltelės;
grietinės, apie 250 ml;
druska pipirai.

Virimo procesas

Maltą mėsą sumaišykite su druska, prieskoniais pagal skonį ir pipirais.

Baklažanus supjaustykite mažais kubeliais.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, tada suberkite baklažanus ir kepkite, kol suminkštės. Leiskite atvėsti.

Faršą sumaišykite su daržovėmis, suberkite česnaką, išminkykite mišinį.

Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi.

Suformuokite kotletus, apvoliokite miltuose ir dėkite ant kepimo skardos.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite kotletus 25 minutes.

Padažui sutarkuokite tris pomidorus ir išmeskite žievelę. Sumaišykite su grietine, druska ir pipirais, česnaku.

Padažu užpilkite kotletus ir kepkite orkaitėje dar 20 minučių.

Patiekite prie stalo, apibarstę kapotomis žolelėmis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.