Nerealiai skanu! Šią vištieną galima patiekti ir ant šventinio stalo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Manau, kad vienas sėkmingiausių marinatų bet kokiai mėsai yra tas, kuriame yra medaus – mėsa gaunasi sultinga, minkšta, su saldžia medaus plutele. Kas gali būti skaniau ir aromatingiau? Galite paimti tik vištienos kojas ar šlaunis arba bet kurias vištienos dalis.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

vištiena, 1 kg;
sojos padažas, 50 ml;
medaus, 1 šaukštelis;
garstyčių, 1 šaukštelis;
česnako, 4 – 5 gvazdikėlių;
saldžiosios paprikos, pusė šaukštelio;
pipirų, druskos.

Virimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Sojų padažą sumaišykite su medumi ir garstyčiomis, paprika ir kitais marinatui skirtais ingredientais. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Sudėkite mėsą į indą, užpilkite padažu ir išmaišykite.

Patarimas: galite pradėti kepti iš karto arba bet kada palikti mėsą pasimarinuoti. Geriausia – marinuoti iš vakaro, o kitą dieną kepti orkaitėje arba ant žarijų.

Mėsą dėkite į kepimo rankovę, supilkite likusį marinatą, suriškite rankovės galus ir dėkite į keptuvę.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40–60 minučių.

Jei norite, kad mėsa lengvai nukristų nuo kaulų, kepkite 1 valandą.

Likus 10 minučių iki pabaigos, perpjaukite rankovę, apverskite mėsą ir baikite kepti.

Jei patiekiate vištieną su bulvėmis, tuomet jas dėkite ant indo prie mėsos ir viską užpilkite padažu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.