Yra daug skirtingų chačapuri rūšių. Daugelis žino, pavyzdžiui, tik vieną sūrio paplotį – adžariško stiliaus chačapurį. Tačiau iš tikrųjų kiekvienas Gruzijos gyventojas turi savo specifinį chačapuri tipą. Taip pat žinomi Gurian ir Imeretian stiliaus panovani ir chačapuri.
Megreliško stiliaus chačapuris labai domina svečius Gruzijoje. Faktas yra tas, kad šis chačapuris yra turtingas ir švelnus. Paruošta ant mielinės tešlos su keliais sūrio sluoksniais. Suluguni daugiausia naudojamas Megrelian chachapuri.
Jūs tikrai turėtumėte paragauti gruziniško chačapurio megreliško stiliaus. Šį patiekalą gyventojai gamina pagal savo senovinius šeimos receptus.
Mes jums pasakysime, kaip patiems pasigaminti khachapuri Megrelijos stiliumi.
Megrelian chachapuri ingredientai:
Šiltas vanduo – 100 ml;
šiltas pienas – 100 ml;
Druska – ½ šaukštelio;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Mielės – 4 g;
Miltai – 300 g;
Augalinis aliejus – 4 šaukštai;
Suluguni sūris – 450 g;
Kiaušinio trynys – 1 vnt.
Khachapuri gaminimas Megrelijos stiliumi:
Į dubenį su šiltu vandeniu supilkite šiltą pieną, suberkite druską ir cukrų, mieles, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilkite ½ dalį miltų ir išmaišykite.
Į tešlą pamažu suberkite likusius miltus. Į tešlą įpilkite augalinio aliejaus ir minkykite. Uždenkite bandelę po plėvele ir palikite šiltai valandai.
Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite į 12 cm skersmens paplotėlius.
Tortilijas su sūriu apverskite siūle žemyn ir lengvai prispauskite. Pyragą dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Paplotėlių viršūnes aptepkite tryniu ir pienu ir pabarstykite sūriu.
Chačapuri kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Pasirodo, tai labai sūrus megrelinis chačapuris. Tai geras būdas paįvairinti stalą nauju patiekalu.