Skanus koldūnų su bulvėmis receptas. Į įdarą pagal skonį galite dėti žolelių, svogūnų, keptų grybų ir pan.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bulvės, 800 g;
bulvių nuoviras, 250 ml;
fetos sūris, 250 g;
grietinės, šaukštai;
miltai, 500 g;
kiaušinis, 1 vnt;
druska, ciberžolė, sviestas.
Virimo procesas
Bulves išvirkite ir paverskite tyrele su sviestu.
Paimkite bet kokį sūrį, jei tik jis sūrus.
Sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės ir sumaišykite su bulvių koše bei grietine.
Bulvių sultinio neišpilame, iš jo gaminame koldūnų tešlą.
Miltus sumaišykite su druska, ciberžole (imkite pagal pageidavimą, tik suteikia koldūnams spalvos).
Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Sultinį supilti į miltus, išminkyti.
Tešlą minkome ant stalo – bet ji minkšta, elastinga ir lanksti.
Įdėkite tešlą į maišelį 20 minučių.
Dabar gaminkite koldūnus kaip įprastai. Koldūnus dariau didesnius, taip įdomiau.

Išvirkite pasūdytame vandenyje, sudėkite ant indo, sumaišykite su sviestu. Taip pat galite pabarstyti šviežiomis kapotomis žolelėmis.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
