Jei manote, kad žuvies kotletai yra kažkas blankaus ir neskanaus, vadinasi, juos iškepėte neteisingai. Faktas yra tas, kad žuvies kotletai turi šiek tiek kitokį gaminimo būdą. Mėsa skiriasi nuo vištienos ar kiaulienos, todėl reikia subtilesnio požiūrio.
Norėdami pagaminti sultingus ir skanius žuvies kotletus, virėjai naudoja įvairias technologijas. Didelį vaidmenį atlieka prieskonių ir žolelių pridėjimas.
Esame pasirengę papasakoti daugiau apie tai, kaip virti nuostabius žuvies kotletus.
Žuvies kotletų ingredientai:
raudona žuvis – 700 g;
augalinis aliejus – 50 ml;
ruginė duona – 150 g;
čiobreliai – 2 šaukšteliai;
pienas – 150 ml;
malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
vištienos kiaušinis – vnt.;
druska – šaukštelis;
svogūnai – 3 vnt.
Žuvies kotletų ruošimas:
Pirmiausia reikia pamirkyti duoną šiltame piene ir atsargiai išspausti skystį. Iš raudonos žuvies pašalinkite žvynus, kaulus ir vidurius bei pelekus.
Paruoštą filė permetame per mėsmalę, tada sumalame panašiai kaip žalią duoną. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite dideliais griežinėliais. Daržovę sumalkite mėsmale ir suberkite į faršą, sumaišykite ingredientus.
Į žuvies faršą įmuškite kiaušinį, suberkite čiobrelius, maltus juoduosius pipirus ir druską, išmaišykite iki vientisos masės. Iš gautos masės darome kotletus.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant vidutinės ugnies apkepkite kotletus iš abiejų pusių po 5 minutes.
Rezultatas – skanūs ir sultingi žuvies kotletai. Jie gali būti patiekiami su bet kokiu garnyru, pavyzdžiui, tamsiais makaronais.