Salotos „City” – daugeliui pažįstamas ir paprastas patiekalas, kuris gerai patenkina alkį. Jame sėkmingai derinami kiaušinių blyneliai, švieži traškūs agurkai ir dešra.
Šių salotų istorija susijusi su sovietine virtuve. Praėjusio amžiaus viduryje dešra tapo vienu iš labiausiai paplitusių ir prieinamų maisto produktų. Todėl jos dažnai būdavo dedama į įvairius užkandžius ir salotas. Laikui bėgant receptai tapo paprastesni. Paprastomis dienomis ne visada norėjosi gaminti sudėtingus patiekalus. Į pagalbą atėjo greitesni salotų variantai, pavyzdžiui, su kiaušiniais ir agurkais
. Taip atsirado salotos „Miestas”, kuriose yra tik keli ingredientai, tačiau skonis pasirodo turtingas ir subalansuotas.
Papasakosime, kaip paruošti salotas „Miestas”
.
Ingredientai: 1:
- Dešra – 200 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- druskos – 1/3 šaukštelio;
- juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio;
- agurkas – 2 vnt;
- majonezas – 2 valg;
- grietinės – 2 valg. šaukštai;
- česnako – 3 skiltelės;
- petražolių – 40 g.
Salotų „Miestas” paruošimas:
Supjaustykite dešrą ir nuluptą agurką griežinėliais, sudėkite juos į dubenį. Suberkite petražoles ir įmaišykite į salotas
. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska. Keptuvėje augaliniame aliejuje iškepkite 4 plonus blynelius
. Kiaušinių blynelius susukite į ritinėlį, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į salotas.
Padažui sumaišykite majonezą ir grietinę, įtrinkite į jį česnako skilteles, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Padažu
apliekite salotas, gerai išmaišykite
.
Gausite greitai paruošiamas skanias salotas „City”.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
