Pamirškite sunkų sudėtingo pyrago kepimą. Sluoksniuotą tešlą paruošite per kelias minutes, o tuo pačiu tikrai skanu visiems.
Sluoksniuota tešla mums dažniausiai asocijuojasi su mažesniais pyragais ir desertais. Tačiau jis taip pat gali būti naudojamas kaip tikrai didelis skanėstas visiems, kurie turi smaližius . Išmokite iš jo pasigaminti pyragą su lengvu jogurtiniu įdaru ir nudžiuginkite visą šeimą nuostabiu apelsinų skoniu.
Paruošimas
Tai nėra sudėtinga procedūra, tačiau vis tiek verta atkreipti dėmesį į bendrą jos atlikimą. Dėl nedidelių praleidimų kepant arba dėl kremo paruošimo netikslumų rezultatas gali būti ne visai sėkmingas . Todėl visada būkite itin atidūs – tuomet iš orkaitės negalėsite išimti negražaus išsilydžiusio pyrago gumuliuko.
Ingredientai tortui su apelsinais
O atsargumas irgi apsimoka renkantis ingredientus. Jogurtas yra ypač svarbus. Pamirškite pigius krakmolo pakaitalus, o investuokite į tikrą graikišką, kuriame yra daugiau baltymų . Jo dėka įdaras gražiai laikysis. Be to, jis tampa puikia atsvara sultingam apelsinui.
Korpuse
- 500 gramų sluoksniuotos tešlos
- apelsinų sulčių pagal poreikį
- cukraus pagal poreikį
Apelsinų mišiniui
- 300 gramų apelsinų
- 2 šaukštai cukraus
- 2 arbatinius šaukštelius krakmolo
- 1 arbatinis šaukštelis apelsino žievelės
Dėl kremo
- 350 ml plaktos grietinėlės
- 3 šaukštai cukraus
- 250 gramų graikiško jogurto
Iš tešlos išpjaukite kūną
Paruoškite 22 centimetrų skersmens formą ir iš iškočiotos sluoksniuotos tešlos išpjaukite lėkštę, kuri tiksliai į ją tilps. Pradurkite šakute ir tada lankelio pagalba aptepkite apelsinų sultimis . Galiausiai viską apibarstykite cukrumi. Padėkite ant pergamentinio popieriaus ir atidėkite. Tada antrąjį lapą supjaustykite 2 centimetrais mažesnį.
Padalinkite jį į 12 lygių dalių ir sureguliuokite, kaip ir ankstesniu atveju. Abi sluoksniuotos tešlos dalis kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Jiems tai turėtų užtrukti 15–20 minučių. Turi gražiai išsipūsti, todėl kepdami neatidarinėkite orkaitės. Galiausiai palikite visiškai atvėsti ant virtuvės stalo.
Kaip paruošti apelsinų mišinį
Apelsinus nulupkite ir sudėkite į puodą be žievelės (jei reikia, išimkite sėklas). Suberkite cukrų ir krakmolą ir galiausiai nutarkuotą apelsino žievelę. Viską kaitinkite ant silpnos ugnies, kol mišinys iš dalies sutirštės . Tai trunka apie 5 minutes. Galiausiai ateina jogurto mišinys. Grietinėlę reikia išplakti su cukraus pudra, o tada į mišinį įmaišyti jogurto. Tęskite plakimą iki standumo.
O dabar belieka tik surinkti desertą. Geriausiai jus aptarnaus išskleidžiamajame meniu. Apatinį lakštą ištepkite kremu, o tada – apelsinų mišiniu. Tačiau norint geriau pjaustyti, neperskleiskite jo iki pat krašto. Galiausiai ant pyrago paviršiaus ištiesinkite iškepusius 12 tešlos gabalėlių ir viskas . Torto vidurį papuoškite šaukštu apelsinų mišinio, o torto šonus aptepkite likusia sluoksniuota tešla pagal skonį. Pabarstykite cukrumi ir patiekite.