Kad jūsų šventinis stalas atrodytų gražiai, siūlau pasigaminti šį skanų ir originalų saldžiųjų paprikų užkandį su varškės sūriu ir riešutais, žolelėmis ir česnaku. Patiekalas aštraus skonio, puikiai dera su mėsos užkandžiais, žuvimi, garnyru.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
saldžiosios paprikos, 3 – 4 vnt.;
graikiniai riešutai, 150 g;
varškės sūris, 100 g;
ciberžolė, suneli apyniai, suneli utskho, po pusę arbatinio šaukštelio;
obuolių sidro actas, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, pipirų, česnako, šviežių žolelių.
Virimo procesas
Saldžiąsias paprikas renkamės gražias, ryškias ir kokybiškas.
Supjaustome į dvi dalis ir dedame į įkaitintą augalinį aliejų – nedidelį kiekį. Kepkite uždengę ant silpnos ugnies iš abiejų pusių po 5 minutes. Svarbiausia, kad pipirai taptų minkšti, nereikėtų jų per daug kepti. Atvėsinkite ir nuimkite žievelę.
Įdarui į blenderio dubenį suberkite šviežias žoleles – petražoles ir krapus, graikinius riešutus ir susmulkinkite.
Sutrintą masę sumaišykite su per spaudą perleistu česnaku, 2 gvazdikėliais ir recepte nurodytais prieskoniais, mėgstamais, druska. Išmaišykite mišinį, supilkite actą ir suberkite varškės sūrį. Labai gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Ant kiekvieno pipirų gabalėlio uždėkite po truputį įdaro ir susukite į suktinukus.
Suktinukus dėkite į salotų lapais išklotą lėkštę ir papuoškite žolelėmis pagal savo skonį.
Saldžiąsias paprikas galite pakeisti kepto baklažano juostelėmis, taip pat pasirodo labai skanu.