Įjunkite ugnį dideliu intensyvumu, įdėkite keptuvę, supilkite aliejų ir ištirpinkite. Tada išdėliokite grybus, bet tik lygiu sluoksniu, be krūvų.
Įberkite druskos ir nieko nelieskite 5 minutes. Per tą laiką pusė to, ką jiems pavyko sugerti, išgaruos.
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir įmaišykite grybus. Po to 3 minutes vėl nieko nelieskite.
Dar kartą sumaišykite grybus, pagardinkite juos, apverskite šaukštu, kad įsitikintumėte, jog jie puikiai tinka iš visų pusių. Dabar išjunkite ugnį po keptuvėje.
Štai ir visas grybų kepimo procesas! Jokių nereikalingų judesių. Bet grybai pasirodys tokie, kad kaimynai užsprings savo seilėmis.
O svarbiausia – su jais galite pasigaminti bet kokį garnyrą ir gausite jau paruoštą vakarienę. Ir jūs galite tiesiog valgyti juos su duona, mirkydami aromatiniame svieste.
Kokios proporcijos:
- Pievagrybiai – pusė kilogramo;
- Lydytas sviestas – du šaukštai. maži kartaus šaukštai;
- Druska – ketvirtadalis arbatinio šaukštelio. šaukštai (mūsų didysis – pusė arbatinio šaukštelio);
- Pipirų žirneliai, sumalti trintuve, priklausomai nuo jūsų skonio.
