Labai greitai paruošiamų pyragėlių receptas, tačiau gaminimo greitis skoniui visiškai neįtakoja – jie kaip ir tradiciniai, minkšti ir erdvūs. Pasigaminkite bet kokį jums patinkantį įdarą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kefyras, 250 ml;
– miltai, 400 g;
– trynys, 1 vnt;
– druska, 1 šaukštelis;
– soda, 0,5 šaukštelio;
– grietinė, 2 šaukštai;
– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Norėdami paruošti įdarą, paimkite:
– bulvės, 6 vnt;
– druska pagal skonį, žolelės;
– svogūnas, 1 vnt;
– sviestas pagal skonį.
Virimo procesas
Pakaitinkite kefyrą, kol sušils.
Sumaišykite su grietine ir plaktu tryniu, druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi.
Miltus persijokite ir supilkite į skystą pagrindą, įmaišykite soda. Tešla turi būti minkšta.
Indą su tešla uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Paruoškite bulvių košę, sumaišykite su sviestu, pakepintais svogūnais ir smulkintais krapais, atvėsinkite.
Padalinkite tešlą į dalis. Kiekvieną iškočiojame, išklojame įdarą ir formuojame pyragėlius.
Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, padėkite ant popierinių rankšluosčių ir perkelkite į lėkštę.
Patarimas : produktai turi būti kambario temperatūros. Ši tešla tinka tik pyragams kepti keptuvėje. Taip pat iš jo galite gaminti čeburekus ir paplotėlius su įdaru (žaliųjų svogūnų ir kiaušinių, grybų ir svogūnų, maltos mėsos su sūriu, sūdyto varškės su krapais ir kt.).