Neįtikėtinai skanus pyragas, kurio vyras manęs prašo kiekvieną savaitę: šis paprastas receptas man kainuoja kelias kronas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tik 4 kiaušiniai, varškė, cukrus ir kakava! Minkštiausias pyragas, kurį kada nors valgėte, tinka ne tik šventinėms progoms, bet ir tiesiog prie kavos.

Tortas su kakava ir varške

Labai paprasta, skani, subtili pagal šį receptą paruošta kempinė taps tikru kulinarijos meno kūriniu, džiugins jūsų šeimą ir sužavės svečius.

Ingredientai kūnui:

  • 120 g paprastų miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 120 g cukraus
  • 1/4 arbatinio šaukštelio vanilino
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • kakavos milteliai (pabarstymui)

Ingredientai kremui:

  • 200 g minkštos 9-15% riebumo varškės
  • 100-120 g cukraus
  • 250 ml grietinėlės 33% riebumo
  • 1/4 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

Procedūra:

  • Giliame inde mikseriu arba plaktuvu išplakite 4 kiaušinius, palaipsniui įpilkite 120 g cukraus.
  • 120 g miltų atsargiai persijoti per sietelį į atskirą gilų indą, sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu kepimo miltelių, žiupsneliu druskos ir 1/4 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.
  • Miltų mišinį po truputį suberkite į kiaušinių masę. Atsargiai, kad išliktų gautos masės purumas, sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
  • 20 x 30 cm stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite trupučiu aliejaus.
  • Supilkite paruoštą tešlą, tolygiai paskirstykite per visą paviršių.
  • Kepkite 10 minučių iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje.

Kremo paruošimas:

  • Giliame inde sumaišykite 200 g 9-15% riebumo varškės, 100-120 g cukraus, 1/4 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus. Sumaišykite mišinį, kol neliks gabalėlių.
  • 250 ml atvėsusios, bent 33% grietinėlės plakite mikseriu iki tirštos masės, tada supilkite į varškės masę.
  • Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti. Tada supjaustykite į 2 dalis, nupjaukite kraštus.
  • Apatinę kūno dalį dėkite ant serviravimo indo, ant jos paskleiskite 2/3 paruošto kremo ir tolygiai paskirstykite.
  • Ant viršaus uždėkite antrą pyrago sluoksnį. Torto paviršių ir šonus aptepkite likusiu kremu.
  • Naudodami nedidelį sietelį, pyrago paviršių pabarstykite kakavos milteliais.
  • Tortą dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms. Jis ne tik tinkamai sukietėja, bet ir gražiai įsigeria.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.