Skanus maltos mėsos vyniotinis su sūriu. Šis patiekalas patiks visiems. Galite remtis receptu ir pridėti savo ingredientų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bet kokia malta mėsa, 600 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– sūris, 250 g;
– pienas, 250 g;
– miltai, 200 g;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Svogūną sutarkuokite ir sumaišykite su malta mėsa. Taip pat į faršą įberiame druskos, pipirų, prieskonių, kiaušinių, prieskoninių žolelių.
Gerai ismaisyti.
Ant stalo padėkite pergamento lakštą ir išdėliokite maltą mėsą, tolygiai paskirstydami ją ant paviršiaus maždaug 5 mm storio sluoksniu.
Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir susukite. Suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldiklį 3 valandoms.
Likusius kiaušinius sumaišykite su miltais, pienu, druska ir pipirais.
Išimkite vyniotinį, supjaustykite porcijomis, pamerkite į tešlą ir kepkite iš abiejų pusių po dangčiu ant silpnos ugnies.
Patarimas : nebūtina taip ilgai laikyti šaldiklyje – svarbiausia, kad visa masė gerai sustingtų. Tam pakanka 40–60 minučių. Įdarui galite naudoti bet kokius produktus. Pavyzdžiui, kietąjį sūrį pakeiskite lydytu sūriu, pridėkite grybų, daržovių, česnako.