Neįtikėtinai purūs turkiški koldūnai! Vos 1 šaukštas acto ir pamiršite kitus receptus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Pishi” – tai iš mielinės tešlos keptos bandelės, kurių receptas perduodamas iš kartos į kartą.

Paprastai jos būna apvalios arba šiek tiek ovalios formos. Auksinė „Pisha” plutelė įkandus maloniai traški, o viduje yra minkštas ir orus minkštimas. Skonio paslaptis slypi jų kepime aliejuje, kuris suteikia jiems sodrią auksinę spalvą

. Pišių ištakos dingusios Kaukazo ir Vidurinės Azijos tautų kulinarinėse tradicijose. Šiuose regionuose iš mielinės tešlos keptos bandelės užėmė ypatingą vietą mitybos racione. Jos buvo gaminamos pusryčiams, pietums, o kartais ir vakarienei, pakeičiant duoną. Manoma, kad pavadinimas pishi kilo iš tiurkų kalbų, kuriose žodis pish arba pishi reiškia duoną arba purią duoną.

Sudedamosios dalys:

  • Šiltas vanduo – 400 ml;
  • sausų mielių – 10 g;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • actas – 1 valgomasis šaukštas;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • graikiškas jogurtas – 2 valg;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • miltai – 550 g;
  • augalinis aliejus – 400 ml.

Paruošimas Pisci:

Į šiltą vandenį supilkite sausas mieles ir cukrų, išmaišykite. Į mielių skystį supilkite actą, įmuškite kiaušinį, sudėkite graikišką jogurtą ir vėl išmaišykite

. Į mišinį suberkite druską, miltus ir išminkykite elastingą, lipnią tešlą

.

Palikite tešlą po celofanu 1 valandai

. Darbo paviršių patepkite augaliniu aliejumi ir minkykite tešlą, kol ji taps mažiau lipni. Stikline padalykite tešlą į mažus gabalėlius ir iš

tešlos suformuokite nedidelius ritinėlius

Taip pat skaitykite:  Išmokiau draugus gaminti tinginio kopūstų pyragą. Patiekalas, galintis sukelti nuostabą

.

Palikite tešlą po celofanu 10 minučių, o tada rankomis suformuokite iš tešlos mažus plokštainiukus.

Невероятно пышные турецкие пончики! Всего 1 ложка уксуса — и вы забудете о других рецептах

Kiekviename plokštainyje padarykite nedidelę skylutę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pamerkite į jį būsimą „Pishi”.

Невероятно пышные турецкие пончики! Всего 1 ложка уксуса — и вы забудете о других рецептах

Kepkite „Pishi” iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Невероятно пышные турецкие пончики! Всего 1 ложка уксуса — и вы забудете о других рецептах

Tešlos viršų apšlakstykite karštu aliejumi.

Невероятно пышные турецкие пончики! Всего 1 ложка уксуса — и вы забудете о других рецептах

Rezultatas – paprastai iškepti Pišiai.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *