Neįsivaizduoju vasaros be itališko stiliaus omleto su cukinijomis (aš ir rudenį jį gaminu toliau)

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien orkaitėje gaminu itališką omletą su cukinijomis: paprastą, skanią cukinijų frittatą. Daržovių sezono metu šis patiekalas visada yra ant mūsų stalo ir džiugina ryškiu skoniu bei aromatu.

Paruošiamas labai paprastai, greitai ir nenuobodu. Jei niekada taip nekepėte cukinijų, išbandykite, jums patiks!

Reikalingi produktai:

  • Cukinijos – 2-3 vnt.
  • Kiaušiniai – 4-5 vnt.
  • Kietasis sūris – 130-150 gr.
  • Grietinė – 4-5 šaukštai. šaukštas
  • Druska, pipirai, džiovinti česnakai – pagal skonį (naudoju 1 arbatinį šaukštelį džiovintų česnakų, 1 arbatinį šaukštelį druskos, 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų)

Kaip pasigaminti cukinijų frittata

Cukiniją nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.

Tinkamame inde kiaušinius išmaišau su grietine, įdedu druskos, pipirų, džiovintų česnakų, gerai išmaišau ir kiaušinių įdaras paruoštas.

Kepimo formą ištepkite aliejumi ir išklokite cukinijų sluoksnį.

Toliau kiaušinių masę užpilu ant cukinijų.

Ant viršaus įtrinu truputį sūrio.

Ir tęsiu taip pat: cukinijų sluoksnis, kiaušinių įdaras, sūris ir t.t. Likusį sūrį ištepu ant paskutinio sluoksnio ir siunčiu formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30-35 min.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.