Neįprastas užkandis su staigmena: receptas per 20 minučių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai laikomi paprasčiausiu žmonijos žinomu patiekalu. Pyragai pradėti kepti senovėje. Istorikai girdėjo, kad faraonas Ramzis III mėgo kepti. Senoviniuose kulinariniuose darbuose aprašoma, kaip faraonui buvo ruošiami pyragai. Be to, įdaras turėjo būti mėsos. Yra pasiūlymų, kad tešla nebuvo valgoma. Jis tarnavo kaip rėmas mėsos įdarui kepti.

Vėliau pyragaičiai pradėti kepti visose šalyse. Kiekviena valstybė turėjo savo kepimo būdą. Priklausomai nuo ekonominės situacijos, pyragai buvo kepami arba su daržovėmis, arba su mėsa.

Mes jums pasakysime, kaip greitai paruošti pyragus su varške.

Pyrago tešlos ingredientai:

Miltai – 300 g;
Kefyras – 200 g;
Soda – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – 1 šaukštelis;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Užpildo ingredientai:

Pomidorai – 3 vnt.;
Varškės sūris – 180 g;
Žalieji – 2 šaukštai;
Česnakai – 2 skiltelės;
Druska – ½ šaukštelio.
Pyragų su varške gaminimas:

Supilkite sodą į dubenį su šiltu kefyru ir palaukite, kol mišinys suputos. Į kefyrą įpilkite druskos ir cukraus ir išmaišykite.

Miltus persijokite į kefyrą ir užminkykite lipnią tešlą.

Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išminkykite ir palikite šiltai po celofanu 20 minučių. Šiuo metu česnako skilteles per spaudą perkelkite į varškę.

Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Tešlą padalinkite po lygiai ir iškočiokite į du plonus sluoksnius.

Ant sluoksnio dedame pomidorus, o ant pomidorų įdarome varškės pavidalu.

Į varškę iš anksto suberkite žoleles ir druską ir išmaišykite.

Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu, išpjaukite apskritimus su įdaru ir pomidorais, užsandarinkite tešlos kraštus.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to turime neįprastus pyragus su pomidorais ir varške.

Tai sotus užkandis pusryčiams ir popietės arbatai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.