Tik pažiūrėkite į šį meno kūrinį: kopūstai, kepti nesmulkintame kopūste, apetitiškame pomidorų padaže. Na, kas atsisakytų tokio skanėsto? Šį patiekalą nauja versija būtų galima pavadinti „tinginių kopūstų suktinukais“ – toks paprastas ir toks skanus. Ingridientai
- Fig 80 g
- Baltasis kopūstas 1 vnt
- Malta kiauliena 450 g
- Svogūnai yra svogūnai 1 vnt
- Petražolės (žalumynai)paragauti
- Krapaiparagauti
- Žalias svogūnas (rašiklis)paragauti
- Druskaparagauti
- Malti juodieji pipiraiparagauti
- paprikaparagauti
- Kalendra (kalendra)paragauti
- Alyva 100 ml
- Pomidorų pasta 3 valg.
- Česnakai 5 dantys
- Vanduo 500 ml
PARUOŠIMAS:
Nupjaukite išsikišusią kopūsto galvos dalį. Taip pat nupjaukite dangtelio viršų, bet neišmeskite. Viduje išimkite dalį kopūsto. Iš jo vėliau galėsite pasigaminti šviežių salotų.
Faršą sumaišykite su ryžiais, žalumynais, 3 skilteles česnako, 3 valg. l. aliejaus, smulkiai pjaustyto svogūno, 1 arb. druskos ir prieskonių pagal skonį (juodieji pipirai, paprika). Suformuokite kotletus.
Perkelkite juos į kopūstų vidų.
Iš pomidorų pastos, prieskonių, 2 skiltelių česnako, 1 arb. druskos pasigaminti padažą. Supilkite vandenį, taip praskiesdami padažą.
Supilkite padažą į kopūsto vidų ir į kepimo formą. Uždenkite kopūstų dangteliu.
Pergamentinį popierių suvilgykite vandeniu, apliekite juo visą kopūstą. Po to ant viršaus uždenkite folija. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 1,5 valandos.
Leiskite kopūstams šiek tiek atvėsti, nuimkite foliją ir popierių. Patiekite kaip visavertį patiekalą visai šeimai: supjaustykite kopūstą ir tegul kiekvienas deda tiek kotletų ir kopūstų, kiek nori!