Neįprastas paprasčiausio kopūsto gaminimo būdas. Pabandykite jame kepti kotletus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tik pažiūrėkite į šį meno kūrinį: kopūstai, kepti nesmulkintame kopūste, apetitiškame pomidorų padaže. Na, kas atsisakytų tokio skanėsto? Šį patiekalą nauja versija būtų galima pavadinti „tinginių kopūstų suktinukais“ – toks paprastas ir toks skanus. Ingridientai

  • Fig 80  g
  • Baltasis kopūstas 1  vnt
  • Malta kiauliena 450  g
  • Svogūnai yra svogūnai 1  vnt
  • Petražolės (žalumynai)paragauti
  • Krapaiparagauti
  • Žalias svogūnas (rašiklis)paragauti
  • Druskaparagauti
  • Malti juodieji pipiraiparagauti
  • paprikaparagauti
  • Kalendra (kalendra)paragauti
  • Alyva 100  ml
  • Pomidorų pasta 3  valg.
  • Česnakai 5  dantys
  • Vanduo 500  ml

PARUOŠIMAS:

Nupjaukite išsikišusią kopūsto galvos dalį. Taip pat nupjaukite dangtelio viršų, bet neišmeskite. Viduje išimkite dalį kopūsto. Iš jo vėliau galėsite pasigaminti šviežių salotų.

Faršą sumaišykite su ryžiais, žalumynais, 3 skilteles česnako, 3 valg. l. aliejaus, smulkiai pjaustyto svogūno, 1 arb. druskos ir prieskonių pagal skonį (juodieji pipirai, paprika). Suformuokite kotletus.

Perkelkite juos į kopūstų vidų.

Iš pomidorų pastos, prieskonių, 2 skiltelių česnako, 1 arb. druskos pasigaminti padažą. Supilkite vandenį, taip praskiesdami padažą.

Supilkite padažą į kopūsto vidų ir į kepimo formą. Uždenkite kopūstų dangteliu.

Pergamentinį popierių suvilgykite vandeniu, apliekite juo visą kopūstą. Po to ant viršaus uždenkite folija. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 1,5 valandos.

Leiskite kopūstams šiek tiek atvėsti, nuimkite foliją ir popierių. Patiekite kaip visavertį patiekalą visai šeimai: supjaustykite kopūstą ir tegul kiekvienas deda tiek kotletų ir kopūstų, kiek nori!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.