Osetijos pyragai nuo seno garsėja savo skoniu, skirtingais įdarais ir lengvu paruošimu. Siūlome jums vieną tokį skanų pyrago variantą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– miltai, 250 g;
– kefyras, 200 ml;
– augalinis aliejus, 40 g;
– druska, pusė arbatinio šaukštelio;
– cukrus, 1 šaukštelis;
– soda, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti įdarą, paimkite :
– bulvės, 300 g;
– sūris, 200 g.
Virimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Miltus persijokite ir sumaišykite su soda.
Sumaišykite kefyrą su druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi, minkykite.
Į skystą pagrindą dalimis suberkite miltus ir minkykite masę, kol tešla taps minkšta ir nustos lipti prie rankų.
Patarimas: gali prireikti šiek tiek daugiau miltų, tik neperpilkite tešlos.
Dedame į maišelį ir paliekame pailsėti.
Atvėsintas bulves pasukite į tyrę ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, įberkite druskos, jei reikia, ir pagal skonį juodųjų pipirų .
Patarimas : tešlos ir įdaro svoris turi būti maždaug vienodas.
Tešlą rankomis suminkykite į plokščią pyragą, išdėliokite įdarą, kraštelius suspauskite apskritimu ir rankomis paspauskite, kad gražintumėte apvalią formą.
Įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 10 minučių, pyragą aptepus išplaktu tryniu.
Pyragas skanus karštas, kai sūris ištraukiamas iš įdaro, bet labai skanus ir šaltas.