Ne tik su bulvėmis. Vareniki su neįprastu įdaru ant puikios tešlos – šventėms kepu 100 vienetų!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Aguonų koldūnai yra vienas iš tų patiekalų, kurie iš karto sukelia jaukių namų ir šiltų šeimos vakarų vaizdus.

Vareniki – tai nedideli vandenyje virti tešlos gaminiai. Tačiau unikalumo jiems suteikia įdaras.

Yra pagrindo manyti, kad vareniki atsirado Ukrainoje ir Lenkijoje, galbūt veikiami Rytų šalių kulinarinių tradicijų. Pamažu jie išpopuliarėjo visoje Rytų Europoje.

Aguonos kaip įdaras pasirinktos neatsitiktinai. Praeityje aguonos buvo lengvai prieinamos ir siejamos su daugeliu simbolių. Liaudies tikėjimuose jos simbolizavo turtus, gerovę ir vaisingumą. Galbūt todėl aguonų patiekalai dažnai atsirasdavo ant šventinio stalo, o

aguonų koldūnai ypač dažnai būdavo ruošiami per Kalėdas ir kitas svarbias šventes. Buvo tikima, kad toks patiekalas atneša sėkmę ir klestėjimą į namus.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 500 g;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 30 ml;
  • verdančio vandens – 250 ml.

Įdarui skirti ingredientai:

  • aguonos – 150 g;
  • cukraus – 100 g;
  • druskos – 2 žiupsneliai;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • vandens – 550 ml;
  • sorų – 200 g.

Koldūnų su aguonomis paruošimas:

Į dubenį su miltais suberkite druską, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite iki trupinių. Į mišinį supilkite verdantį vandenį ir užminkykite elastingą, nelipnią tešlą

. 15-20 min. palikite tešlą po celofanu. Įdarui aguonas sumalkite, sumaišykite puode su cukrumi, žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi

Taip pat skaitykite:  "Mylimas vyras". Šviesios, sultingos ir sočios salotos šventiniam stalui: svečiai bus patenkinti

, užpilkite 150 ml vandens, išmaišykite ir virkite 7-10 minučių, kol vanduo išgaruos. Kruopščiai nuplaukite soras, palikite jas vandenyje 10 min.

Išvirkite soras, kol išvirs, ir sumaišykite su aguonomis, druska.

Не только с картошкой. Вареники с необычной начинкой на идеальном тесте — на праздники готовлю по 100 штук!

Išminkykite tešlą ir iškočiokite ją į ploną sluoksnį

. Stikline padalykite sluoksnį į mažus apskritimus. Į tešlą sudėkite įdarą ir užkimškite vidų. Koldūnus dėkite

į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3 minutes nuo užvirimo momento.

Не только с картошкой. Вареники с необычной начинкой на идеальном тесте — на праздники готовлю по 100 штук!

Patiekti koldūnus galima su lydytu sviestu, su grietine.

Anksčiau rašėme apie paprastą būdą, kaip išsaugoti česnaką ir gauti sviesto bet kokiems patiekalams. Be šaldymo ir vargo!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *