Kotletai paprastai yra mėsos gaminys, gaminamas iš maltos mėsos plokštainio pavidalo. Nepaisant to, kad šis patiekalas egzistavo jau XVIII a., jis neprarado aktualumo
ir dabar. Net ir mūsų laikais kotletai gaminami daugelyje šeimų. Kotletai
iš maltos mėsos su duonos priedu – tai daugeliui labiausiai pažįstamas receptas. Tačiau pagal receptą, apie kurį jums papasakosime, kotletus galite gaminti su cukinija.
Cukinijų kotletų ingredientai:
- Vištienos filė – 800 g;
- cukinija – 260 g;
- Svogūnas – 115 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- krapai – ryšulėlis;
- Duonos trupiniai – 10 g;
- grietinė – 45 g;
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- Džiovintas česnakas – 1 šaukštelis;
- Paprikos – ½ šaukštelio;
- ciberžolės – ¼ šaukštelio;
- Alyvuogių aliejus – 2-3 šaukštai.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Iš
cukinijų
išspauskite sultis ir sudėkite į maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintus krapus, grietinę ir džiūvėsėlius, nepamirškite džiovintų česnakų, paprikos, ciberžolės, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Iš kiekvieno šaukšto maltos mėsos suformuokite kotletukus ir sudėkite juos ant kepimo skardos, pateptos alyvuogių aliejumi.

Kepkite kotletus iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.

Iškepusį patiekalą galite patiekti iš karto. Kaip garnyras puikiai tiks bulvių košė arba bet kokie grūdai.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





