Ne receptas, o auksas. Desertinis vyniotinis namuose: greitas ir skanus prie arbatos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Saldūs suktinukai daugeliui yra praeities nostalgija. Faktas yra tas, kad saldus vyniotinis yra glaudžiai susijęs su mokyklos arbatos vakarėliais. Paprastai per tokias šventes mamos kepdavo savo vaikams bandeles arba pirkdavo juos parduotuvėse.

Naminis vyniotinis, žinoma, buvo skanesnis nei parduotuvėje pirktas. Parduotuvėse pirktuose mėginiuose buvo daug cukraus ir saldiklių, todėl skonis buvo per daug nešvarus. Dabar tokių suktinukų vis dar galima rasti parduotuvių lentynose. Tiesa, jų populiarumas jau seniai išnykęs.

Pasigaminti savo saldų vyniotinį nėra taip sunku, kaip atrodo. Sukurkime desertinį vyniotinį namuose.

Ingredientai desertiniam vyniotiniui:

vanduo -100 g;
pienas - 500 g;
druska - žiupsnelis;
cukrus - 155 g;
sviestas - 130 g;
miltai - 130 g;
kiaušiniai - 5 vnt .;
krakmolas - 60 g;
vanilinas;
ananaso;
baltas šokoladas - 50 g;
augalinis aliejus - 1 valgomasis šaukštas.

Deserto ritinėlio paruošimas:

Į puodą supilkite vandenį ir 100 ml pieno, įberkite druskos ir 5 gramus cukraus, išmaišykite. Į karštą pieną supilkite 80 gramų sviesto ir ištirpinkite.

Į mišinį supilkite miltus ir minkykite elastingą tešlą. Mentele džiovinkite tešlą puode ant vidutinės ugnies porą minučių.

Tešlą sudėkite į gilų indą ir paskirstykite palei sienas, kad greičiau atvėstų. Atskirame dubenyje įmuškite 3 kiaušinius, pamažu supilkite kiaušinių mišinį į tešlą ir išmaišykite.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir lygiu sluoksniu paskleiskite tešlą ant paviršiaus.

Tešlą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Šiuo metu į puodą įmuškite kiaušinius, įpilkite 150 gramų cukraus ir krakmolo, išmaišykite.

Į mišinį supilkite vaniliną, supilkite 400 ml pieno ir virkite mišinį. Į pieną įpilkite 50 gramų sviesto ir virkite, kol sutirštės.

Konservuotus ananasus supjaustykite mažais gabalėliais. Apverskite gautą biskvitą aukštyn kojomis ir patepkite kremu.

Kremo sluoksnį apibarstykite ananasų gabalėliais ir biskvitą susukite į vyniotinį, kurio viduje yra įdaru.

Uždenkite vyniotinį pergamentu ir valandai palikite šaldytuve.

Baltąjį šokoladą susmulkinkite, supilkite į augalinį aliejų ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje. Gatavą vyniotinį plona srovele užpilkite glajumi.

Pasirodo, subtilus saldus ananasų ritinys.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.