Purus ir aromatingas obuolių pyragas su daugiau įdaru. Nei tešlos. Šį pyragą galite gaminti su grybais, bulvėmis, mėsa ir kitais įdarais pagal savo skonį – universali tešla puikiai tiks prie bet kokio gaminio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, pienas arba tiesiog mineralinis vanduo, 200 ml;
žiupsnelis druskos;
cukraus, 2 v.š.;
gyvos mielės, 14 g arba sausos mielės, 7 g;
augalinis aliejus, 60 ml;
miltų, apie 350 g.
Įdarui reikia :
obuoliai, 1 kg;
citrinos sultys, 2 šaukštai;
cukraus, 2 v.š.
Virimo procesas
Cukrų, druską ir mieles atskiedžiame vandenyje arba kefyre.
Suberkite didžiąją dalį išsijotų miltų ir supilkite sviestą.
Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite, palaipsniui suberdami likusius miltus. Kai tešla nustos lipti prie rankų, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą 1 val.
Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite stambia tarka.
Sudėkite į keptuvę. Supilkite citrinos sultis, uždenkite dangčiu ir maišydami troškinkite 5 minutes.
Įberkite cukraus pagal savo skonį ir įdėkite gabalėlį sviesto, dar 5 minutes troškinkite neuždengę dangčio.
Padalinkite tešlą į 7-10 dalių.
Kiekvieną iškočiokite į plokščią pyragą, supilkite įdarą ir užspauskite kraštus.
Formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite pyragėlius ratu į vieną pyragą.
Sutepkite plaktu tryniu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.
Išimkite pyragą iš formos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Šį skanų patiekalą patiekiame prie arbatos ir būtinai paruošiame svečiams – jie įvertins jūsų įgūdžius.