Paplotis – viena iš paprasčiausių kepinių rūšių. Jie ruošiami iš nedidelio kiekio ingredientų. Dažnai net tokie ingredientai, kaip pienas ir mielės, nenaudojami ruošiant papločius.
Plokščius galima valgyti su įvairiais įdarais. Jei anksčiau buvo manoma, kad paplotėlis yra atskiras patiekalas, tai dabar jis puikiai dera su mėsa, žuvimi ir daržovėmis.
Verta plačiau papasakoti, kaip paruošti papločius su mėsos įdaru.
Ingredientai paplotiniams su mėsos įdaru:
kefyras – 300 ml;
soda – šaukštelis;
druska – šaukštelis;
miltai – 420 g;
mėsa – 400 g;
svogūnai – 2 vnt .;
sviestas – 30 g;
augalinis aliejus – 2 šaukštai;
sultinys – 200 ml;
kalendra – krūva;
druska – žiupsnelis.
Papločių su mėsos įdaru ruošimas:
Į dubenį su kefyru suberkite druską ir sodą, plakite, kol birūs ingredientai ištirps. Miltus persijokite į kefyrą, elastingą tešlą iš pradžių minkykite mentele, paskui rankomis ant stalo.
Sutepkite bandelę augaliniu aliejumi, sudėkite į plastikinį maišelį ir palikite šiltai. Kol kas reikia smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti keptuvėje svieste.
Virtą mėsą perkiškite per mėsmalę, sumaišykite su keptais auksiniais svogūnais ir iš anksto supjaustyta kalendra.
Įdarą pasūdykite, palaipsniui supilkite sultinį, gerai išmaišykite.
Išminkykite tešlą, susukite į nedidelę virvelę, padalinkite į 7 dalis.
Susidariusius gumuliukus uždenkite celofanu, kiekvieną kočėlu susukite į plokščią 3 mm storio pyragą.
Ant dalies papločio dėkite porą šaukštų įdaro. Uždenkite įdarą antrąja tešlos dalimi, laisvą kraštą iš anksto patepkite vandeniu, kad tešla geriau sukibtų.
Galite perbraukti šakute išilgai pyrago siūlės krašto, lengvai įspausdami gvazdikėlius į tešlą. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite tortilijas iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Po kepimo papločius rekomenduojama patepti lydytu sviestu.
Gauti kvapnūs paplotėliai šiek tiek panašūs į tešlainius.