Ne belyashi ir ne čeburekai. Mėgstamiausias vyro patiekalas: tinginiai mėsos pyragai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tinginiai pyragaičiai – išsigelbėjimas daugeliui virėjų. Šio tipo kepiniai paruošiami labai greitai ir pasirodo skanūs. Kodėl tinginius pyragus galima laikyti išsigelbėjimu? Nes daugelis žmonių dirba iki vėlaus vakaro. Grįžęs namo neturiu jėgų gaminti. O tradicinių pyragų paruošimas reikalauja daug laiko. Reikia išminkyti tešlą, leisti pailsėti, padaryti įdarą ir kepti pyragėlius.

Tinginis variantas kepamas keptuvėje ir be didelio minkymo. Žinoma, šis patiekalas vis dar skiriasi nuo tradicinių pyragų.

Paruoškime paprastus tinginio mėsos pyragus kartu.

Ingredientai tinginiams pyragams:

kiaušinis – vnt.;
druska – 2 šaukšteliai;
cukrus – 1 šaukštelis;
kefyras – 500 ml;
miltai;
soda – 1 šaukštelis;
malta mėsa – 500 g;
svogūnas – vnt.
Tinginių pyragų gaminimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite šaukštą druskos ir cukraus, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps.

Į kefyrą suberkite miltus, kad būtų galima minkyti tirštą tešlą. Iš anksto išsijokite miltus.

Į tešlą supilkite soda ir vėl išmaišykite ingredientus. Šiuo metu smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa.

Nepamirškite įdaro pasūdyti ir pabarstyti pipirais.

Iš faršo formuojame nedidelius kotletus.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant paviršiaus išdėliokite nedidelius tešlos gabalėlius.

Ant šių paplotėlių uždėkite kotletą, o viršų uždenkite likusia tešla.

Uždenkite dangčiu ir kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Taip pat kotletus galite panardinti į tešlą ir taip pat kepti keptuvėje.

Į mėsą rekomenduojama dėti prieskonių, o į įdarą – džiovintą česnaką, kad skonis būtų išraiškingesnis. Gaunate greitus tinginių mėsos pyragus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.