Sušis yra tradicinis japonų virtuvės patiekalas. Pagrindinis sušių ir suktinukų niuansas – žalios jūros gėrybės iš vandenynų ir upių. Ruošiant sušius didelę reikšmę turi ir tam tikru būdu virti ryžiai.
Norint išvengti nemalonių ligų, žaliai žuviai sušiuose buvo išrastas specialus sojų padažas. Senovėje prie žuvies buvo patiekiami ir įvairūs aštrūs padažai, kurie visiškai išvalė jūros gėrybes nuo kenksmingų medžiagų ir kitų dalykų.
Suši yra mėgstami visame pasaulyje. Šiais laikais sunku rasti šalį, kurioje negirdėjai, kas yra suktinukai. Šventiniam stalui paruošime unikalius sušius iš krabų lazdelių.
Ingredientai krabų sušiams:
krabų lazdelės – 200 g;
druska – žiupsnelis;
vištienos kiaušiniai – 4 vnt .;
žalumynai – 20 g;
sūris – 150 g;
agurkas – vnt.;
majonezas – 2 šaukštai. l.;
česnakai – 3 gvazdikėliai.
Krabų suši paruošimas:
Virkite kiaušinius 10 minučių, atvėsinkite ir padalinkite į trynius ir baltymus. Kiaušinių baltymus sutrinkite vidutinio dantyto trintuve į indą.
Sūrį sumalkite taip pat, kaip kiaušinius, o česnaką sutarkuokite ant smulkių dantukų. Sumaišykite visus ingredientus su druska ir majonezu.
Agurką supjaustykite plonomis juostelėmis, žalumynus susmulkinkite į dulkes. Trynius ir likusį sūrį gana smulkiai sutarkuokite.
Išskleidžiame krabų lazdeles sluoksniais.
Ant kiekvieno sluoksnio dėkite po šaukštą gauto įdaro. Masę tolygiai paskirstome per sluoksnį, neliesdami raudonai nudažyto krašto.
Į įdaro vidurį dėkite agurko juostelę ir susukite krabų sluoksnį į ritinį.
Padalinkite vyniotinį į 2-3 dalis, pamerkite į trynio arba sūrio drožles.
Sūrio ir trynių kepures pabarstykite susmulkintomis žolelėmis. Rezultatas – skanus ir originalus užkandis suktinukų pavidalu.