Salotos įdomios tuo, kad jų sudėtyje yra daugelio mėgstamų jaunų kopūstų ir krabų lazdelių.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:
–
jaunų kopūstų, 700 g;
– poro, 1 vnt.;
– krabų lazdelių, 300 g;
– sūrio, 100
g.
Padažui paruošti reikės:
–
grietinės, 200 g;
– druskos, 1 šaukštelis;
– sauso česnako, 0,5 šaukštelio arba reguliariai pagal skonį;
– saldžiųjų garstyčių, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Susmulkinkite kopūstus ir šiek tiek sutrinkite rankomis, bet ne per daug, kitaip salotos tiesiog „išplauks”.
Svogūnus supjaustykite plonais žiedais, krabų lazdeles – mažais gabalėliais.
Visus produktus sumaišykite
. Sūrį
sutarkuokite
stambia tarka ir sudėkite į salotas.
Padažui visus produktus sumaišykite iki vientisos masės
.
Užpilkite salotas padažu ir iš karto patiekite
.
Į salotas pagal savo skonį įmaišykite žalumynų, tai suteiks joms dar daugiau originalumo. Dėl sūrio ir krabų lazdelių salotos gaunasi labai sočios, nors ir lengvos skrandžiui, puikiai dera su įvairiais garnyrais, mėsos ir žuvies patiekalais.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
