Brownies yra vienas iš geriausiai parduodamų desertų planetoje. Yra daugybė įvairių pyragų. Be to, be įprastų klasikinių desertų yra ir originalių.
Pyragai dažniausiai vartojami geriant arbatą. Desertas būtinas norint atsikratyti pagrindinių patiekalų skonio po vakarienės.
Senovėje pyragai buvo tokie brangūs, kad juos galėjo sau leisti tik kilmingi žmonės. Ilgą laiką pyragai buvo nepasiekiami vargšams. Didelės kainos priežastis buvo cukrus, brangus produktas iki XX a.
Šiuo metu yra daug įvairių naminių pyragų receptų. Pavyzdžiui, pūkiniai pyragaičiai.
Ingredientai puriems pyragams:
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Cukrus – 120 g;
vanilinis cukrus – 10 g;
Druska – žiupsnelis;
šiltas pienas – 120 g;
Augalinis aliejus – 120 ml;
Miltai – 200 g;
Kepimo milteliai – 12 g;
½ citrinos žievelės;
Citrinų sultys – šaukštai;
Grietinėlė 33% – 200 ml.
Pūkuotų pyragų ruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite granuliuotą cukrų, druską, vanilinį cukrų ir plakite mikseriu iki baltų putų. Į mišinį supilkite šiltą pieną ir toliau plakite.
Į mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir kepimo miltelius, minkykite tešlą.
Į tešlą suberkite citrinos žievelę ir toliau maišykite šluotele.
42×32 cm kepimo skardą uždenkite pergamentu, išpilkite tešlą ir lygiu sluoksniu paskleiskite paviršių.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Pyragą atvėsinkite ir stikline išpjaukite maždaug 5 cm skersmens apskritimus.
Iš likusios plutos padarykite trupinius.
Traukus galite mirkyti apelsinų sultimis.
Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų, į ją galite įberti cukraus pudros.
Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir supilkite kremą ant pyragų. Grietinėlės įdarą pabarstykite trupiniais.
Pyragaičius galima palikti šaldytuve porai valandų. Iš jų gaminami puikūs pyragaičiai arbatai.