Mielinė tešla ruošiama labai paprastai ir kaip įdarą galite rinktis ką tik mėgstate – sūrų ar saldų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– pienas, 300 ml;
– miltai, 700 g;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– mielės, 5 g;
– augalinis aliejus, 70 g.
Norėdami paruošti įdarą, paimkite:
– bet kokia malta mėsa, 500 g;
– svogūnai maltai mėsai, prieskoniai, druska ir pipirai pagal jūsų skonį.
Virimo procesas
Faršą sumaišykite su smulkintu arba tarkuotu svogūnu, druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
Patarimas : Į faršą taip pat galite dėti smulkintą česnaką, keptus grybus, žoleles ir sūrio gabalėlius.
Paimkite visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir sumaišykite. Visi produktai turi būti tos pačios kambario temperatūros;
Užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių.
Įpilkite aliejaus ir vėl minkykite tešlą. Palikite 10 minučių.
Tešlą padalinkite į 5 dalis, kiekvieną iškočiokite, patepkite aliejumi ir sudėkite vieną ant kitos.
Iškočiokite vieną didelį sluoksnį ir padalinkite į kvadratus. Į kiekvieną dėkite įdarą ir susukite kvadratėlius į vokus.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite vokus, patepkite juos plaktu kiaušiniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragėlius 20 minučių.
