Bulvių mėsa yra sotus ir burnoje tirpstantis patiekalas, kuriame kažkaip dera paprastumas ir elegancija, todėl puikiai tinka bet kokiam stalui. Tai puikus minkštos bulvių tešlos ir kvapnaus mėsos įdaro derinys, suvyniotas į skanų vyniotinį.
Šis patiekalas džiugina ne tik savo skoniu, bet ir tekstūrų įvairove, kiekvienam kąsniui suteikiančiu jaukumo ir komforto jausmą.
Bulvių suktinukų gaminimas su mėsa – tai procesas, leidžiantis parodyti savo vaizduotę virtuvėje. Suktinukus galima kepti arba kepti, priklausomai nuo pageidavimų ir norimo rezultato.
Mes jums pasakysime, kaip kepti bulvių suktinukus su vištiena orkaitėje
Ingredientai tešlai:
Bulvės – 800 g;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Raudonoji paprika – 2 vnt.;
Svogūnai – 1 vnt.;
Petražolės – krūva;
Miltai – 2 šaukštai;
Druska – 1 šaukštelis;
Malti juodieji pipirai – žiupsnelis.
Užpildo ingredientai:
Svogūnai – 1 vnt.;
Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
Vištienos mėsa – 200 g;
Paprika – 3 vnt.;
Česnakai – 2 gvazdikėliai;
Druska – 1 šaukštelis;
kietas sūris – 120 g;
Petražolės – krūva.
Bulvių suktinukų paruošimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, o tada mišinį sudėkite į šaltą vandenį. Svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, o papriką supjaustykite mažais griežinėliais.
Iš bulvių išspauskite drėgmę ir sudėkite į atskirą dubenį su kiaušiniais. Į bulves suberkite svogūną, papriką, kapotas petražoles ir miltus, gerai išmaišykite.
Nepamirškite tešlos pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Tešlą dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir plonu sluoksniu paskleiskite per visą paviršių.
200 laipsnių temperatūroje bulvių sluoksnį kepkite 20-25 minutes.
Šiuo metu paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną ir vištienos filė. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
Mėsą suberkite į svogūną ir pakepinkite dar 6-7 minutes. Tada smulkiai supjaustykite papriką ir česnaką, suberkite į mėsą ir svogūnus, pakepinkite 2-3 minutes.
Nepamirškite į įdarą įberti ir druskos bei pipirų.
20 gramų sūrio sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į įdarą, nukelkite nuo ugnies.
Tešlos lakštą leiskite atvėsti ir supjaustykite į 6 didelius kvadratus arba stačiakampius.
Ant kiekvieno sluoksnio krašto dėkite įdarą ir įvyniokite į vidų.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite suktinukus persidengdami žemyn. Likusį sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kartu su petražolėmis uždėkite ant kiekvieno vyniotinio viršaus.
Kepkite suktinukus 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Rezultatai yra labai skanūs ir sotūs vyniotiniai iš bulvių tešlos su įdaru. Bulvių suktinukai su mėsa yra tikra kulinarijos tradicija, kurioje tvyro namų ruošos šiluma.