Šiandien noriu jūsų dėmesiui pristatyti įdomų žuvies filė kepimo būdą iš karto su garnyru orkaitėje po sūrio sluoksniu.
Reikalingi produktai:
- Jūros žuvies filė (turiu menkės filė) – 400 gr.
- Druska – 2/3 šaukštelio.
- Paprikų mišinys – 1 arbatinis šaukštelis.
- Citrinų sultys – 1/2 vnt.
- Ryžiai – 150 gr.
- Žalias kiaušinis – 2 vnt.
- saulėgrąžų aliejus – 50 ml.
- Svogūnai – 2 vnt.
- Pomidoras – 2 vnt.
- Sūris – 100 gr.
Žingsnis po žingsnio paruošimo procesas:
1. Filė gerai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, perpjaukite į dvi lygias dalis ir perkelkite į gilią lėkštę.
2. Įberkite druskos, įvairių paprikų mišinio (galite naudoti tik maltus juoduosius pipirus), pusės citrinos sultis, viską gerai išmaišykite ir palikite 30 minučių pasimarinuoti.
3. Paimkite 150 gramų ryžių, išvirkite ir supilkite į gilų indą. Įmuškite du žalius kiaušinius, druską, pipirus, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
4. Kepimo skardą ištepkite aliejumi, per visą skardos paviršių paskleiskite pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
5. Paruoštą žuvį dėkite ant svogūno, tada dėkite ryžius, apskritimais supjaustytą pomidorą ir viską apibarstykite stambia tarka tarkuotu sūriu.
6. Kepimo skardą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Gero apetito!