Rūkytos vištienos salotos – populiarus patiekalas, dažnai puošiantis švenčių stalus ir jaukias šeimos vakarienes. Dėl švelnios vištienos mėsos, korėjietiškų morkų, graikinių riešutų ir įvairių priedų simbiozė šios salotos yra ne tik skanios, bet ir labai maistingos. Salotos yra sodraus aromato ir harmoningų skonių, kurių dėka jas įvertins net išrankiausi gurmanai.
Salotos su rūkyta vištiena Rusijoje ir kitose NVS šalyse išpopuliarėjo pastaraisiais dešimtmečiais, kai rūkyta mėsa tapo prieinamu ir populiariu virtuvės ingredientu. Šis patiekalas paremtas paprastumo ir harmonijos principais, nes rūkytoje vištienoje idealiai dera sodrus skonis ir malonus aromatas, kurį sėkmingai pabrėžia daržovių gaivumas ir padažų įvairovė.
Papasakosime vieną iš būdų, kaip paruošti salotas su rūkyta vištiena.
Ingredientai:
Rūkyta vištienos krūtinėlė – 450 g;
Kiaušiniai – 5 vnt.;
Sūris – 120 g;
Korėjos morkos – 150 g;
Graikiniai riešutai – 100 g;
Žalieji svogūnai – krūva;
Majonezas – 120 g.
Rūkytos vištienos salotų paruošimas:
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir padalinkite į dvi dalis, pirmąją dalį dėkite ant kepimo žiedo dugno ir patepkite majonezu. Smulkiai rūkytą vištieną supjaustykite ir dėkite į kitą salotų sluoksnį.
Vištienos mėsą sutepkite majonezu ir dėkite ant jos korėjietiškas morkas. Išvirtus kiaušinius sutarkuojame stambia tarka ir dedame ant morkų sluoksnio, padengto majonezu.
Graikinius riešutus susmulkinkite, kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu ir užtepkite likusiu sūriu. Sūrio sluoksnį pabarstykite graikiniais riešutais.
Susmulkinkite žalią svogūną, išimkite žiedą nuo salotų, o šonus pabarstykite žolelėmis.
Taip sukuriamos neįprastos šventinės salotos bet kokiai šventei.