Naujametinės salotos „Gardumas“ su pievagrybiais ir vištienos krūtinėlė Gyvatės metų garbei

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Granatai – 1/2 vnt. (dekoravimui)
  • Pievagrybiai (ar kiti grybai) – 250 g
  • Sūris – 70 g
  • virti kiaušiniai – 3 vnt.
  • Vištienos filė – 200 g
  • Alyvuogės – 2 vnt. (dekoravimui)
  • Majonezas – pagal skonį
  • Žalumynai – papuošimui
  • Druska, pipirai – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.

Išeiga: 6 porcijos


Paruošimas:

  • Vištienos filė išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Leiskite atvėsti tiesiai sultinyje.
  • Kietai išvirkite kiaušinius ir atvėsinkite.
  • Svogūnus ir grybus supjaustykite mažais kubeliais.
  • Kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos, įberkite druskos ir pipirų.
  • Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais arba atskirkite pluoštais.
  • Sumaišykite su keptais grybais.
  • Kiaušinius susmulkinkite, 2 baltymus ir 1 trynį palikite papuošimui.
  • Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, pjaustytus kiaušinius, vištieną ir grybus.
  • Įpilkite druskos, majonezo ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Padėkite salotas ant plokščios lėkštės, suformuokite kumštinės pirštinės formą.
  • Ant kumštinės pirštinės viršaus padarykite „gyvatę“, kuri žvilgčios.
  • Uždenkite „kumštinę” granatų sėklomis.
  • Manžetei naudokite smulkiai tarkuotą kiaušinio baltymą.
  • Papuoškite gyvatę smulkiai tarkuotu tryniu ir kapotomis žolelėmis.
  • Supjaustykite alyvuoges, kad pamatytumėte gyvatės akis ir kontūrus.
  • Iš granato žievelės nupjaukite gyvatės liežuvį.
  • Iš sūrio iškirpkite dekoratyvinius elementus, tokius kaip „karūnėlė“.
  • Pridėkite žalumynų, kad užbaigtumėte dekorą.

Gero apetito ir laimingų Naujųjų metų!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Tikrai skanu: kukuliai su bulvėmis. Greita, paprasta ir ekonomiška
Patiko? Pasidalink! Ačiū.