Žuvies produktai daugeliui žmonių visada buvo antroje vietoje. Tačiau žuvies filė negali pakeisti mėsos. Tačiau tai nereiškia, kad turėtumėte pamiršti žuvį ir niekada jos virti. Žuvies mėsoje yra daug naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, 100 gramų poloko yra kasdienis jodo poreikis, dar daugiau kobalto ir chromo. Be to, ši žuvis yra visiškai nebrangi ir ją galima nusipirkti bet kuriame žuvies turguje ir parduotuvėje.
Su pollocku problema yra ta, kad jis yra sausas, todėl kai kurie žmonės nusprendžia jo nepirkti. Tačiau šią problemą galima išspręsti su marinatais ir svogūnais. Troškinkime poloką, kol jis taps sultingas ir švelnus.
Ingredientai troškintam polakui:
Pollock - 2 vnt.;
Druska - ½ šaukštelio;
Juodieji pipirai - žiupsnelis;
Prieskoniai žuviai;
Miltai - 4 šaukštai. l.;
Augalinis aliejus - 100 ml;
Svogūnai - 1 vnt.;
Morkos - vnt.;
Vanduo - 400 ml;
Pomidorų pasta - 2 šaukštai. l.;
Grietinė - 2 šaukštai. l.;
Cukrus - 1 šaukštelis;
Lauro lapas.
Troškinto poloko paruošimas:
Išvalytą ir nuplautą polloką supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pabarstykite žuvies prieskoniais, išmaišykite.
Palikite pollaką uždengtą 10 minučių.
Paruoškite patiekalą su miltais, taip pat įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje. Pollaką pamerkite į miltus ir kepkite iš visų pusių augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus ir morkas sudėkite į keptuvę su atnaujintu aliejumi.
Kol svogūnai ir morkos kepa, pomidorų pastą atskieskite 200 ml vandens. Pomidorų mišinį supilkite į keptuvę su daržovėmis. Į likusius 200 ml sumaišykite grietinę ir taip pat supilkite į keptuvę.
Į keptuvę su padažu supilkite cukrų, suberkite lauro lapą ir užvirinkite. Žuvį sudėkite į padažą ir uždengę ant silpnos ugnies troškinkite 7 minutes.
Tada apverskite žuvį ir troškinkite taip pat 7 minutes.
Nepamirškite padažu užpilti gabalėlių.